Jak odstranit svůj účet na Google

V souvislosti se změnami podmínek užívání služeb Google, které nabydou platnosti 1. března 2012, se nabízí otázka, zda a jak lze účet (a všechny služby na něj navázané) odstranit. Popíšu jednoduchou, uživatelskou proceduru, která nezaručuje, že Vaše data skutečně fyzicky zmizí s úložišť společnosti Google.

Tedy:

  1. Přihlašte se ke svému účtu a klikněte na „Nastavení účtu“ (https://plus.google.com/u/0/settings)
  2. nebo Přejděte na stránku „https://www.google.com/settings
  3. V odstavci „Služby“ klikněte na odkaz „Úplně uzavřít účet a smazat veškeré služby a informace, které jsou s ním spojeny“ (https://accounts.google.com/b/0/DeleteAccount)
  4. Zaškrtněte všechny služby, které mají být smazány (pokud nějaká zbyde, účet není kompletně odstraněn): Google AdSense, Google App Engine, Upozornění Google, Android Market Publisher Site, Blogger, Synchronizace Google Chrome, Google Voice, Webová historie, Gmail, Google Talk, Dokumenty Google, YouTube
  5. Zaškrtněte položky „Ano, chci svůj účet smazat.“ a „Ano, beru na vědomí, že jsem nadále odpovědný za všechny náklady, které vzniknou kvůli případným nevyřízeným finančním transakcím.“ a klikněte na tlačítko „Smazat Účet Google“.

Vymalováno.